Slag om Gent 2018

25-08-2018 | Wedstrijden

Al vele jaren op rij, doet Haarlem mee aan deze jaarlijkse buitenlandse roeiwedstrijd, georganiseerd door de roeivereniging Carolus Quinto. Ook dit jaar gingen negen mannen met de Haarlemmerhout de strijd weer aan met de Nederlandse en Belgische teams. Dankzij de twee instappers Ray en Merijn hadden we de sloep toch vol gekregen, dank voor jullie inzet!

Om in de stemming te komen, werd de vrijdagavond gebruikt om goed en gezellig met elkaar te eten in de buurt van de jachthaven. Enkele hebben daarna nog wat extra koolhydraten gestapeld in het nachtleven van Gent. De volgende ochtend was toch iedereen fris en helemaal klaar voor de strijd. Voor de twee slagroeiers was hun bankje als verrassing extra versierd met een vrolijk roze kleurtje en bijbehorende ballonnen. Zij leefden sinds hun bezoek aan de Gay Pride, enige weken eerder, nog steeds op een roze wolk.

Het weer zat helemaal mee, het was niet te warm, licht bewolkt en de regen viel alleen ’s nachts. Na het inroeien stond iedereen op scherp en gingen we als tweede boot er als een speer vandoor. Na korte tijd haalden we de Carolus al in, daarna nog een rondvaartboot en hadden we verder het Gentse water voor onszelf. Het tempo wisten we goed hoog te houden en na 1 uur en 10 minuten kwamen we over de finish midden in het centrum van Gent. We waren blijkbaar sneller dan verwacht, want de speaker stond nog niet klaar om ons aan te kondigen.

We bleven aan de Korenlei de rest van de middag de andere boten toejuichen en genieten van de mooie sfeer. Bij de prijsuitreiking mochten we het podium op als beste herenteam en konden we een mooie beker in ontvangst nemen. Daarna gingen we helemaal los, begeleid door bier en bubbels.

De terugweg naar de jachthaven ging met een wat rustiger tempo, zodat we er nog een mooi waterfeest van konden maken, waarbij vele andere teams het niet droog hielden. Bij de jachthaven stond een heerlijk Gentse Stoofschotel met frites klaar: de organisatie had weer enorm zijn best gedaan. Voor de meeste roeiers ging daarna het licht uit en zij zochten hun hotel in de stad op. De twee campingbezoekers hielden het nog wat langer vol samen met de Utrechtse roeiploeg.

Het was weer een mooi roeiweekend, waar de Haarlemse sloeproeiers volgend jaar zeker weer aanwezig zullen zijn, met veel dank aan de organisatie.

Meer foto’s op  en dank aan Marc voor het verslag.

Overige berichten

Slag om Hulckesteijn 2022

Slag om Hulckesteijn 2022

14 mei 2022 Zaterdagochtend 8 uur We vertrekken met de twee teams vanochtend vanaf de bouwschuur. Even samen een bakkie en een stroopwafel. Ondertussen staat Mooie Nel al in al haar mint-turquoise schoonheid te popelen op de trailer van de Haarlemmerhout. Zelf ben ik...

Training op de Nieuwkoopse Plassen

Training op de Nieuwkoopse Plassen

Wat doe je als je niet mag trainen tijdens de lockdown? Eenpersoons roeibootjes op de Nieuwkoopse Plassen huren bijvoorbeeld. Het was even zoeken om in het winterseizoen genoeg bootjes te vinden die in het water liggen, maar het lukt om er tien te huren. Op...

Terugblik: Jersey – Carteret 2019

Terugblik: Jersey – Carteret 2019

Donderdag 25 juli 2019 Vroeg in de ochtend verzamelen we bij de HJC, beginnen de dag met een bak koffie en knopen de trailer met de Haarlemmerhout achter de gloednieuwe auto van Marc. Ook Eveline, de enige dame tussen de verder uit Haerlemse Heeren bestaande groep, is...