Respec op de Lek 2018

07-07-2018 | Wedstrijden

Op deze vroege morgen is het al aardig warm en windstil. Dat belooft wat voor de rest van de dag.. We verzamelen bij de sloep voor de reis naar Culemborg en gelukkig gingen de heren ook, dus het was al gezellig bij Amphitrite in Haarlem.

Als een van de eerste sloepen arriveren we bij de kraan, parkeren dichtbij en we liggen er lekker snel in. De organisatie is strak geregeld, dus we gaan netjes vooraan in ons startvak liggen. Zo dicht mogelijk bij de kant, want dan kan Nanette, die wat betonplaten op haar voet heeft laten vallen, ook makkelijk instappen.

Vandaag roeien we door ziek en zeer (Jacqueline was nog niet voldoende opgeknapt om in te stappen) met opstapper Marie-José. Na een kort proefrondje en een startje, loodst Herman ons netjes naar de startlijn. Helaas moeten we de MAC gelijk bij de start laten gaan, maar halverwege lukt het ons om heel wat bootjes in te halen en lopen we weer in op de MAC. Er is bijna geen stroom, want wegens de droogte is de sluis dicht, dus het is rechttoe rechtaan. Om de 15 minuten drinken, in de zinderende hitte. We gaan als derde over de finish.

Maar we zijn nog niet klaar, eerst een heerlijke roeiersmaaltijd (nasi), veel water en na een korte siësta nog een lange sprint. De start is heerlijk gemoedelijk en chaotisch, maar we komen niet echt lekker op gang. Gelukkig was het maar een klein stukje zullen we maar zeggen ;-). Het biertje smaakte er niet minder om, terwijl we lagen te wachten bij de kraan.

Nog een duik in de Lek (heerlijk afkoelen) en een patatje in afwachting van de prijsuitreiking. Het was een gezellige, maar iets te warme race….

Met dank aan Eveline voor het verslag en zie voor meer foto’s .

Overige berichten

Trossen los, seizoen 2020 is gestart!

Trossen los, seizoen 2020 is gestart!

De ALV is achter de rug, twee nieuwe sponsoren zijn aangetrokken, het bestuur is aangevuld met nieuwe bestuursleden en we hebben de eerste trainingen er op zitten. Het jaar 2020 is nu ook voor Sloeproeivereniging Haarlem begonnen! Sloepen te water, trainingen van...

Haal op gelijk in Harderwijk 2019

Haal op gelijk in Harderwijk 2019

Wind. Heel veel wind stond er op de dag van de eerste editie van Haal op Gelijk in Harderwijk. In het hele land waren festivals afgelast en de sloeproeiwedstrijd in Urk kreeg een andere route die niet over het IJsselmeer voer. De wedstrijd in Harderwijk ging...

Harlingen-Terschelling 2019

Harlingen-Terschelling 2019

Dit jaar waren de mannen van sloeproeivereniging Haarlem weer aan de beurt om de bekende HT race te mogen roeien. Ongeveer 33 kilometer afzien van Harlingen naar Terschelling over de Waddenzee. Op vrijdag 31 mei was het dan zover. De dag begon ontspannen. Rustig...