Muiden-Pampus-Muiden 2018

03-11-2018 | Wedstrijden

Dé seizoen afsluiter, traditiegetrouw in het 1e weekend van november en vaak met flink herfstachtig weer. Deze keer was alles anders… De zon scheen, de wind waaide matig. Met dank aan Dennis en Tanja was er toch nog op het laatste moment een slaapboot en overdag mochten we op de boot van Utrecht, voor na de race een tosti en een kom soep, Top! Hier vandaan en vanaf de Pampus (boot van Arthur uit Haarlem) konden de heren de dames aanmoedigen en andersom. Dank Arthur voor al het varen, zowel met de sloepen als met de supporters tijdens de races!

Deelname aan MPM was vooraf onzeker i.v.m. de zeer grote belangstelling voor deze race en de limiet op het aantal deelnemers. Het is zelfs een internationale wedstrijd, met dit jaar niet alleen Britse gigs, maar ook Duitse sloepen. We waren dus bevoorrecht en blij dat we weer mee konden doen dit jaar.

Bij de dames was er aan het einde van het seizoen veel langdurig leed, ziekte en een blijde verwachting, waardoor we met een ruime onderbezetting zaten. Dit resulteerde in de eerste race met slechts 6 dames in de sloep. De latere races gelukkig wel instapsters uit andere teams om alle bankjes bezet te krijgen. Bedankt Kim, Tineke en Eva! En extra bedankt voor Tineke, die ook nog eens na de damesrace, onze heren in de Epoxydus heeft gestuurd!!

Bij de heren werd geroeid in zowel de Epoxydus als de Haarlemmerhout. Een goede vertegenwoordiging van de Haarlemse mannen in Muiden tijdens alle drie de races. Ook bij de heren waren er instappers: Gerhard van de Interballast was de stuurman op zaterdag ochtend en met hem haalden ze maar liefst 28 sloepen in! En tot grote verrassing zat Daan ook weer in de boot. Daan welkom terug! En ook Harry stapte in bij de Haarlemmerhout, Harry goed je weer te zien! En tijdens alle 3 de races is onze hoop in bange dagen, Lars,  aan boord gestapt. Bedankt Lars!

De dames hebben dit jaar helaas de speedcup moeten inleveren. Desondanks toch een bijzonder moment meegemaakt, want bij Pampus hebben wij van achteren de ó-zo snelle Azorean High aangevaren tijdens de tweede race. Een hoop commotie, maar gelukkig voor de Haarlemse dames resulteerde dat niet in een tijdstraf en kon de Azorean High na herstel van hun roer in de herenrace erop volgend weer meedoen.

Na afloop van de races werden de drie sloepen terug naar Spaarndam gesleept door Arthur met aan boord leden van onze vereniging. Aan het begin van de avond waren ze aangekomen en onderweg hadden ze genoten van het fraaie weer. Het was een mooie afsluiting van het seizoen!

Het was weer een bijzonder roeiseizoen met de unieke situatie dat zowel de Haarlemmerhout als de Icterus in de hoofdklasse roeiden. Op naar 2019 met nieuwe leden erbij en in december nog gezellig met elkaar een eindejaarsborrel en onze vier stoere, dappere mannen volgen, die als DutchAtlantic4 beginnen aan hun oversteek van de Atlantische oceaan in een roeiboot.

Meer foto’s en film op  met dank aan onze trouwe supporters en fotografen: Lennard, Niels, Jacqueline en Lorraine!

Overige berichten

Trossen los, seizoen 2020 is gestart!

Trossen los, seizoen 2020 is gestart!

De ALV is achter de rug, twee nieuwe sponsoren zijn aangetrokken, het bestuur is aangevuld met nieuwe bestuursleden en we hebben de eerste trainingen er op zitten. Het jaar 2020 is nu ook voor Sloeproeivereniging Haarlem begonnen! Sloepen te water, trainingen van...

Haal op gelijk in Harderwijk 2019

Haal op gelijk in Harderwijk 2019

Wind. Heel veel wind stond er op de dag van de eerste editie van Haal op Gelijk in Harderwijk. In het hele land waren festivals afgelast en de sloeproeiwedstrijd in Urk kreeg een andere route die niet over het IJsselmeer voer. De wedstrijd in Harderwijk ging...

Harlingen-Terschelling 2019

Harlingen-Terschelling 2019

Dit jaar waren de mannen van sloeproeivereniging Haarlem weer aan de beurt om de bekende HT race te mogen roeien. Ongeveer 33 kilometer afzien van Harlingen naar Terschelling over de Waddenzee. Op vrijdag 31 mei was het dan zover. De dag begon ontspannen. Rustig...