Mosselrace Bruinisse 2018

23-07-2018 | Wedstrijden

“It giet oan” schreeuwden de roeiers van de Grutte Bear toen de eerste pan met mosselen tevoorschijn kwam. Het is zaterdagmiddag 15.00 uur als tientallen roeiers zich verzamelen voor de “roeiersmaaltijd” mosselen bij de stand van de organisatie om hun portie op te halen.

En die mosselen waren verdiend. Door uitval van twee roeiers zijn we kort voor de wedstrijd overgestapt naar de Epoxydus met 6 roeiers in plaats van de Haarlemmerhout, wat direct onze kansen op een podiumplek vergroot. We hebben in elk geval genoeg tijd om onze kansen te analyseren, want de reis was er één. Het had nog verder weg in Zeeland kunnen zijn, maar Bruinisse is toch zo’n twee uur rijden vanaf de opslag op Tata Steel.

Bij aankomst in Bruinisse bleek dat we in elk geval al hadden gewonnen van de ‘van Ommeren’ uit Maastricht. Net na het kranen bleek dat de boot tijdens de rit van Maastricht naar Bruinisse door één van zijn wieltjes heen was gestoten. Met een flink gat in de romp maakte ze direct water en ternauwernood kon de boot weer uit het water gehaald worden.

De organisatie, die deels in handen lag van ‘onze’ Nannette, had hun werk goed gedaan. Iedere boot kreeg een luxe sleepje naar de binnenhaven van Bruinisse van waaruit we kort voor het middaguur als 35e startten. De race zelf bestond uit 12 kilometer grotendeels rechtdoor roeien over de Oosterschelde. De omstandigheden waren uitstekend, misschien iets te warm, met de dijk die grotendeels de wind voor ons wegnam en het water vlak hield. “We gingen best hard”, aldus Marcel. En als Marcel het zegt dan is dat ook echt zo. We hebben in elk geval heel wat boten ingehaald met als eindsprint een nek aan nek race met de Zeeotter II.

Het harde werken werd beloond met een classificatie van een 2e prijs in de 1e klasse. De prijs kregen we op het podium in de vorm van een beker inclusief kus van de enige echte Miss Mossel 2018.

De Mosselrace 2018 kunnen we afstrepen in ons lijstje. Op naar de volgende race!

En dan de echte uitslag:

Edwin 4,5 bakken
Melle 3,5 bakken
Marcel 2 b
Ivar 1,5 bak
Erik, David en Peter T onbekend.

Met dank aan Melle voor het verslag en Nanette voor de foto.

Overige berichten

Slag om Hulckesteijn 2022

Slag om Hulckesteijn 2022

14 mei 2022 Zaterdagochtend 8 uur We vertrekken met de twee teams vanochtend vanaf de bouwschuur. Even samen een bakkie en een stroopwafel. Ondertussen staat Mooie Nel al in al haar mint-turquoise schoonheid te popelen op de trailer van de Haarlemmerhout. Zelf ben ik...

Training op de Nieuwkoopse Plassen

Training op de Nieuwkoopse Plassen

Wat doe je als je niet mag trainen tijdens de lockdown? Eenpersoons roeibootjes op de Nieuwkoopse Plassen huren bijvoorbeeld. Het was even zoeken om in het winterseizoen genoeg bootjes te vinden die in het water liggen, maar het lukt om er tien te huren. Op...

Terugblik: Jersey – Carteret 2019

Terugblik: Jersey – Carteret 2019

Donderdag 25 juli 2019 Vroeg in de ochtend verzamelen we bij de HJC, beginnen de dag met een bak koffie en knopen de trailer met de Haarlemmerhout achter de gloednieuwe auto van Marc. Ook Eveline, de enige dame tussen de verder uit Haerlemse Heeren bestaande groep, is...