Haarlem Plastic Vissen 2018

26-05-2018 | Nieuws

Haarlem plastic vrij organiseerde een middag plastic vissen om het Haarlemse water te ontdoen van plastic en natuurlijk ander afval wat daar niet hoort. Uiteraard wilden wij graag deelnemen aan deze actie, samen met een heleboel andere vrijwilligers.

Met 2 sloepen en de oceaanboot en een heleboel enthousiaste vissers meldden wij ons bij Frisk. De organisatie voorzag ons van alle materialen om plastic te scheppen en een mooie Dopper. Meer aanmoediging hadden onze vissers niet nodig, al was het vooruitzicht op een prijs een extra motivatie om het riet in te duiken. De middag in quotes:

Yort: “Halen, STRIJKEN, en dan hop de rietkraag in en dan konden we lekker vissen. We hadden echt veel!”

Roeland: “Dit was heus niet de laatste keer dat ik mee ging met roeien.”

Wiebe: “We hadden gewonnen, vooral door die snelle roeiboot.”

Joep: “Ik ging meeroeien met mijn visnet.”

Jonas: “We hebben gister plastic gevist en we hadden wel 8 zakken vol. En ik had een eigen zwemvest.”

Ophelia: “Heel lekker gezwommen en ik ben blij met mijn nieuwe Dopper ;-)”

Joep: “Het grappigst vond ik dat we werden aangevallen door een Meerkoet.”

Veerle: “Het was heel leuk om te doen.” En later: “We konden gewoon weer overnieuw beginnen (teleurstelling door de ballonnen van de boot van het vrijgezellenfeestje).”

Steyn: “Ik was verbaasd hoeveel plastic er in de rietkragen ligt. Toen we terug kwamen en we mensen ballonnen in het water zagen gooien, hebben we daar wel wat van gezegd.”

Elin: “Plastic vissen was heel leuk en zwemmen in het Spaarne!”

Erik K: “Sinds facebook draag ik geen jurken meer.” (Jaloers op de jurk van de zeemeermin)

Resultaat: heel veel zakken plasticafval, een autoband, kussen, tennisracket en een halve scooter minder in het water. Mooi meegenomen is dat onze vissers ook nog een bon hebben gewonnen om eens lekker naar de film te gaan. Super bedankt voor het organiseren Haarlem Plastic Vrij. Een mooie actie waar we graag aan mee hebben gedaan. Tot een volgende! Vissers bedankt en roeiers: riemen geroeid!

Voor meer foto’s, kijk op Flickr-logo

Overige berichten

Trossen los, seizoen 2020 is gestart!

Trossen los, seizoen 2020 is gestart!

De ALV is achter de rug, twee nieuwe sponsoren zijn aangetrokken, het bestuur is aangevuld met nieuwe bestuursleden en we hebben de eerste trainingen er op zitten. Het jaar 2020 is nu ook voor Sloeproeivereniging Haarlem begonnen! Sloepen te water, trainingen van...

Haal op gelijk in Harderwijk 2019

Haal op gelijk in Harderwijk 2019

Wind. Heel veel wind stond er op de dag van de eerste editie van Haal op Gelijk in Harderwijk. In het hele land waren festivals afgelast en de sloeproeiwedstrijd in Urk kreeg een andere route die niet over het IJsselmeer voer. De wedstrijd in Harderwijk ging...

Harlingen-Terschelling 2019

Harlingen-Terschelling 2019

Dit jaar waren de mannen van sloeproeivereniging Haarlem weer aan de beurt om de bekende HT race te mogen roeien. Ongeveer 33 kilometer afzien van Harlingen naar Terschelling over de Waddenzee. Op vrijdag 31 mei was het dan zover. De dag begon ontspannen. Rustig...