TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI, WO & DO 19.30

Zwolse Grachtenrace, 16 juni 2018

Zwolse Grachtenrace, 16 juni 2018

Na weken van spanning of we van de reserve lijst af zouden komen, komt dan uiteindelijk het verlossende telefoontje: “Jullie zijn erbij”. Om 8:45 uur landt de Haarlemmerhout in het Zwolse water. Langzaam vult de Zwolse gracht zich met sloepen. Om 10:45 uur het eerste startschot; we moeten nog 25 minuten wachten terwijl de riemen in onze handen branden. We starten naast De Vecht dus dat wordt meteen gevecht 1 want wie pakt de 1e bocht?

Na de eerste 30 slagen, zo dat was sloep 1. Als het bekende warme mes door de boter trekken de Haarlemse heren de sloep door de gracht. Na de eerste ronde zijn er al 6 sloepen ingehaald. Dan stuurboord uit het Zwarte Water op richting de Mastbroekerbrug (het keerpunt) en snel terug richting de stad voor nog twee rondes grachten race. Bij de stad aangekomen nog even 2 sloepen inhalen voordat we bij een van de twee inhaalverboden komen. Dan minder geluk bij het tweede stuk: we liggen vast achter de Zeeolifant (ja de naam omschrijft het formaat van de sloep), een 14 riems sloep met de jeugd uit Delfzijl. Grrr dat kost tijd.

Na de volgende brug erop en erover; nog een ronde en de teller staat op 14 sloepen ingehaald. De heren weten niet van ophouden. Nog 3 km knokken en na 1 uur 30 minuten en 26 seconden is daar de finish. In totaal 19 sloepen voorbij gegaan. Was het genoeg? We wachten op de uitslag.

Een mooie 10e plaats overall en een voorlopige 2e plaats in het grachtenklassement. En ja, 5 seconden sneller /geen oponthoud en we waren de snelste! Maar ja, dat is nu eenmaal een grachtenrace. Moe en voldaan kunnen we terugkijken op een mooie dag en een geweldige prestatie.

Riemen geroeid, een trotse stuurman.

 Met dank aan Edwin voor het verslag en kijk voor foto’s in ons album op Flickr-logo.