TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI, WO & DO 19.30

Wat motiveert onze roeiers?

Wat motiveert onze roeiers?

Ben je ook nieuwsgierig naar wat onze roeiers motiveert om in de Haarlemmerhout en de Icterus te roeien? Lees nu hun persoonlijke verhalen en bekijk hun favoriete roeifoto’s. Begin met het lezen van het persoonlijke verhaal van Jan ter inspiratie:

“Ik ben met sloeproeien begonnen tijdens mijn studie HTS Scheepsbouwkunde aan de Hogeschool Haarlem. Enthousiaste mede studenten hebben mij in 2001 gevraagd lid van de vereniging te worden. Het leek mij de perfecte combinatie van sport, buiten, water en gezelligheid met een leuke groep watersportliefhebbers. Ik heb toen meteen ja gezegd. Mijn lidmaatschap begon met klussen, de Haarlemmerhout was aan groot onderhoud toe. Dat werd een andere leuke kant van deze hobby.

Sinds 2001 is er veel veranderd. Het karakter van de vereniging is veranderd van een kleine groep studievrienden naar een volwassen vereniging, die iedereen in Haarlem en omgeving de kans wil geven om met sloeproeien bezig te zijn. De perfecte combinatie is er nog steeds: fysiek tot het uiterste gaan, ons leuke damesteam trainen op een mooie zaterdagochtend, op pad met de sloep voor een van de vele wedstrijden, een biertje na afloop en lekker klussen aan de sloepen. Stuk voor stuk redenen waarom ik het nog steeds zo leuk vind om lid te zijn van Sloeproeivereniging Haarlem.

Ik ben de kleinste binnen het herenteam en kan aardig meeroeien met de ‘grote’ mannen. Wanneer je de juiste roeitechniek onder de knie hebt, kun je uren lang doorgaan met roeien en anticiperen op omstandigheden. Dit stelt mij in de gelegenheid gecontroleerd ‘kapot’ te gaan. Hoewel sloeproeien misschien een sport lijkt voor grote sterke mannen, vind ik het ook een ‘denksport’. Voortdurende aandacht voor roeitechniek levert veel op!

Naast het roeien fiets ik met mijn ligfiets. Vooral woon-werkverkeer tussen Haarlem en Amsterdam en zo af en toe naar een roeiwedstrijd. Deze sporten zijn voor mij een ideale combinatie voor een fit lichaam. Mijn overige vrije tijd houd ik mij bezig met van alles wat met bootjes te maken heeft, molens, cultuurhistorie en modelbouw, dikwijls in combinatie met elkaar. Ik kook graag. Twintig pizza’s op een verenigingsbarbecue of een Italiaans viergangendiner voor het hele damesteam vind ik leuke uitdagingen. Tussen mijn vrije tijd door werk ik als beheerder voor Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht. Dit houdt in dat ik opdracht geef tot instandhouding van o.a. gemalen, bruggen en sluizen.”

Meer persoonlijke verhalen.