TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI & DO 19.30

Vechten op de Vecht, Weesp 7 april 2018

Vechten op de Vecht, Weesp 7 april 2018

De kop is eraf, we zijn ons wedstrijdseizoen begonnen en hebben onze eerste prijzen al op het podium mogen ophalen. In Weesp roeiden de dames in de Hoofdklasse in de Epoxydus, de heren-6 in de Epoxydus in de 2e klasse en de heren-8 in de Haarlemmerhout in de Hoofdklasse.

Wat een feestje was het dit jaar met de 10e Vechten op de Vecht en onze eerste mooie lentedag met aangename temperaturen en een zonnetje erbij. Dit alles zorgde voor veel publiek op de kades in Weesp, op de fiets langs de route en bewoners van woonboten die ons buiten kwamen aanmoedigden. En als je in de Epoxydus roeit, word je aangemoedigd met “Hup Tata!”, haha.

Onderweg zorgden de drakenboten met hun trommels voor een grote uitdaging bij de dames, want zij haalden ons met drie boten tegelijk in. Dit is toch geen probleem met zulke smalle boten op de brede Vecht? Dat klopt. Maar als je wel eens bent komen kijken, weet je dat het ritme voor de roeiers van een drakenboot wordt aangegeven door een trommelaar. En elke boot heeft zijn eigen ritme met een hoge frequentie. Stel je eens voor, drie grote trommels, die luid worden bespeeld en met hun eigen ritme. Arme Herman, onze stuur die  probeerde duidelijk ons eigen ritme aan te geven.

Aan het einde van de dag wonnen onze heren en dames in de Epoxydus de eerste prijs binnen hun eigen klasse én als sterkste Kromhout Whaler! We zijn weer twee grote (wissel)bekers rijker en zijn trots op deze vliegende start van het nieuwe roeiseizoen. De grote chocolade paashaas en pumpklomp, die hebben Haarlem niet gehaald…

Kijk voor meer foto’s en film op Flickr-logo