TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI, WO & DO 19.30

Slag om Gent 26 augustus 2017

Slag om Gent 26 augustus 2017

Vrijdag 25 augustus reden 9 mannen met hun partners naar de mooie stad Gent in België. Hier vond de jaarlijkse roeiwedstrijd “de Slag om Gent” plaats, georganiseerd door de roeivereniging Carolus Quinto.

Vanaf het einde van de middag druppelden de Haarlemse sloeproei “stelletjes” binnen, de meesten zetten hun tent op in de jachthaven, maar enkelen verkozen toch een hotel. Naast onze tentjes stonden nog meer Nederlandse en Belgische teams op de jachthaven camping en aan het water dronken we de nodige Belgische biertjes om in de Belgische sferen te komen.

De volgende ochtend gezamenlijk ontbeten en na het eten van de befaamde Toepoel cake waren we klaar voor de race. De heren roeiden in de Haarlemmerhout, voor de partners was een vlet geregeld, zodat zij ook de korte race naar het centrum van Gent konden roeien. Dit was een hele uitdaging, omdat de meeste dames nog nooit eerder geroeid hadden.

Na een goede start ging de Haarlemmerhout volle kracht de race in. Het was extreem warm weer, maar gelukkig kon de stuurman ons nat houden met zijn hoosbakje. Even hadden we een kort oponthoud door een grote rondvaartboot, maar na ruim een uur roeien kwamen we als eerste aan in het centrum van Gent. Een fantastische finish aan de Korenlei, met veel publiek, waar we de rest van de middag verbleven tot de prijsuitreiking. Nog steeds heel zonnig weer, gelukkig was het bier goed gekoeld. Uiteindelijk kwamen onze dames in de vlet onder luid gejuich ook binnen, ze waren niet eens als laatste gefinisht en hadden een erg leuke race gehad. Uiteindelijk bleken we de derde plek te hebben en konden we het podium op om een de prijs in ontvangst te nemen: een koel krat Jupiler.

De terugtocht, waarbij de heren als ware gentlemen de damesvlet op sleeptouw namen, was één groot waterfeest, alle deelnemers en de toevallig passerende boten hebben geweten dat de Haarlemse Heren en Dames niets en niemand droog laten. s ’Avonds was er een heerlijk Belgisch buffet, Gentse Stoverij met frites, bij de jachthaven. Daarna ging de disco aan en hebben we er nog een gezellige avond van gemaakt.

Al met al een sportief, gezellig en romantisch roeiweekend in een mooie Belgische stad, wat goed georganiseerd was en waar we volgend jaar weer zeker aan deelnemen.

Kijk voor meer foto’s op Flickr-logo.

Met dank aan Marc voor het verslag.