TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI, WO & DO 19.30

Slag om Gent, 25 augustus 2018

Slag om Gent, 25 augustus 2018

Al vele jaren op rij, doet Haarlem mee aan deze jaarlijkse buitenlandse roeiwedstrijd, georganiseerd door de roeivereniging Carolus Quinto. Ook dit jaar gingen negen mannen met de Haarlemmerhout de strijd weer aan met de Nederlandse en Belgische teams. Dankzij de twee instappers Ray en Merijn hadden we de sloep toch vol gekregen, dank voor jullie inzet!

Om in de stemming te komen, werd de vrijdagavond gebruikt om goed en gezellig met elkaar te eten in de buurt van de jachthaven. Enkele hebben daarna nog wat extra koolhydraten gestapeld in het nachtleven van Gent. De volgende ochtend was toch iedereen fris en helemaal klaar voor de strijd. Voor de twee slagroeiers was hun bankje als verrassing extra versierd met een vrolijk roze kleurtje en bijbehorende ballonnen. Zij leefden sinds hun bezoek aan de Gay Pride, enige weken eerder, nog steeds op een roze wolk.

Het weer zat helemaal mee, het was niet te warm, licht bewolkt en de regen viel alleen ’s nachts. Na het inroeien stond iedereen op scherp en gingen we als tweede boot er als een speer vandoor. Na korte tijd haalden we de Carolus al in, daarna nog een rondvaartboot en hadden we verder het Gentse water voor onszelf. Het tempo wisten we goed hoog te houden en na 1 uur en 10 minuten kwamen we over de finish midden in het centrum van Gent. We waren blijkbaar sneller dan verwacht, want de speaker stond nog niet klaar om ons aan te kondigen.

We bleven aan de Korenlei de rest van de middag de andere boten toejuichen en genieten van de mooie sfeer. Bij de prijsuitreiking mochten we het podium op als beste herenteam en konden we een mooie beker in ontvangst nemen. Daarna gingen we helemaal los, begeleid door bier en bubbels.

De terugweg naar de jachthaven ging met een wat rustiger tempo, zodat we er nog een mooi waterfeest van konden maken, waarbij vele andere teams het niet droog hielden. Bij de jachthaven stond een heerlijk Gentse Stoofschotel met frites klaar: de organisatie had weer enorm zijn best gedaan. Voor de meeste roeiers ging daarna het licht uit en zij zochten hun hotel in de stad op. De twee campingbezoekers hielden het nog wat langer vol samen met de Utrechtse roeiploeg.

Het was weer een mooi roeiweekend, waar de Haarlemse sloeproeiers volgend jaar zeker weer aanwezig zullen zijn, met veel dank aan de organisatie.

Meer foto’s op  en dank aan Marc voor het verslag.