TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI & DO 19.30

Slag om de Zaan 2017

Slag om de Zaan 2017

Voor de dames dit seizoen de eerste echte wedstrijd die meetelt in de Hoofdklasse, dus een goede test om te zien hoe we in het veld liggen. Roeien over de Zaan belooft een explosie van verschillende geuren, dankzij alle fabrieken langs het water. En de wind, die waait hier altijd stevig en draait flink om die grote, hoge gebouwen heen.

De Slag om de Zaan staat bekend als pittige wedstrijd, waar je hard aan de riemen moet trekken om vooruit te komen. En dat hebben onze Haarlemse Dames goed gedaan, want ze startten als laatste sloep en hebben meer dan 15 andere sloepen onderweg ingehaald. Resultaat was de snelste tijd 1:44:04 en een 7e plek met 49 W. We begonnen in de Hoofdklasse op de 10e plek, dus een heel mooi resultaat!

Op een brug stond een jonge man naast me, die vroeg of dit de damessloep uit Haarlem was. Hij antwoordde met: “Die kunnen tenminste roeien!”. Zijn roeiploeg ging duidelijk minder snel…

Als je roeiploeg minder snel gaat, heeft dat ook zo z’n voordelen. Dan hoef je bijvoorbeeld niet zo hard te fietsen om weer op tijd bij het volgende fotopunt te staan of op de juiste plek op de brug voor een filmpje. Ook als supporter is het een flinke intervaltraining en bovenal heel leuk om te doen.

De Haarlemse Heren hebben deze race helaas niet in de Haarlemmerhout geroeid. In plaats daarvan roeiden ze een groot rondje Haarlem. Enkele heren hebben wel de Slag om de Zaan meegedaan in een sloep van de organiserende roeivereniging ‘Quo Vadis’.

Veel dank aan ‘Quo Vadis’ voor de goede organisatie en de gastvrijheid dat de Icterus een paar dagen aan hun kade kan liggen. Dat biedt ons de gelegenheid om naar Zaandam te roeien en na de race (op een andere dag) weer terug. Een avontuur op zich, over het Noordzeekanaal en een goeie training om kilometers te maken. Volgende week zal de Icterus weer op haar vertrouwde plekje aan de Nieuwe Gracht te vinden zijn.