TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI & DO 19.30

RonDom Utrecht, 15 april 2018

RonDom Utrecht, 15 april 2018

Dit is toch wel de meest bijzondere sloeproeirace van het jaar. Van de start op de uiterst romantische buitenplaats Rhijnauwen via de smalle, met verwonderde stadse bezoekers gevulde grachten tot het saaie recht-toe-recht-aan kanaal voor de finish onder begeleiding van een dertigkoppig zangkoor. Pff, zo gevarieerd heb ik het nog niet meegemaakt!

Een goed begin

Onze sloep was al gekraand en afgemeerd nog voordat (de rest van) ons damesteam uit de pendeldienst was gesneld. (Volgend jaar mogen er dus 7 meiden uitslapen ;-). Kopje koffie, ontbijtje, bijkletskransje. Met zo’n relaxte startlocatie zou je bijna vergeten dat je een wedstrijd komt roeien. Maar om half één barstte het sloeproeigeweld dan eindelijk los.

We zijn gestart!

Langs ezels en schapen in het weiland, langs uitgelaten blaffende honden in het bos, via VINEX-wijk naar Utrecht stadsie. Onze rookie heeft er niets van meegekregen. Zij vocht tegen spierkramp en bakboorddemonen. Maar met haar marine-achtergrond was opgeven geen optie, dus kiezen op elkaar en hangen maar!

Harlem Shuffle

In de grachten was het oppassen geblazen: roeien, laten lopen, met één boord slippen, af en toe tussen de paaltjes alleen een slag van de boeg. Door een mix van opperste concentratie en perfecte stuurmanskunst werkte de Harlem Shuffle top!

Geen picknick

En toen kwamen acht mannen met hamers. Na de roes van de stad was er de stilte van het kanaal. Geen uitzinnige fans en geen spannende bruggen meer. Alleen 2×2 kilometer rechtuit buffelen te gaan. Onze stuurman hield de moed erin en wist uit elke dame een uiterste krachtsinspanning te persen. Onze heren lagen in de laatste bocht en schreeuwden ons vooruit. Nog honderd slagen, nog tien, nog één, FUUUUUUUT!

Eind goed al goed

Na de finish kwam onze beloning: de lentezon! Het werd een heerlijke middag/avond met (0.0%) bier, ambachtelijke fish&chips en een gezellig weerzien met alle roei(st)ers. RonDom Utrecht, tot 2019!

Met dank aan Audrey voor de tekst. Kijk voor een impressie van onze heren in de Oudegracht naar film van RTVUtrecht en kijk voor meer foto’s op Flickr-logo.