TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI, WO & DO 19.30

Respec op de Lek 8 juli 2017

Respec op de Lek 8 juli 2017

De Haarlemse heren zijn weer in alle vroegte afgereisd naar Culemborg voor de 5e editie van Respec op de Lek. Een dag die begon met regen en bewolking, een weertype dat we bij deze wedstrijd niet echt gewend zijn. Bij Respec op de Lek bestaat het wedstrijdprogramma uit twee wedstrijden: in de ochtend 11,5 km en in de middag een sprint van 4 km.

Bij aankomst in Culemborg zijn de weergoden ons goed gezind en komt de zon achter de wolken vandaan. We startten tegelijkertijd met de Vecht, een Kromhout Whaler die normaal sneller zou moeten zijn dan de Haarlemmerhout. Maar, de Haarlemse heren wisten hun sloep er al direct achter aan te pikken en het stuivertje wisselen was begonnen. Zij voor, wij voor en deze strijd bleef spannend tot het einde. Helaas gingen de heren in de Vecht met een halve bootlengte eerder over de finish.

Na een heerlijke lunch was het om 14:00 uur tijd voor de sprint van 4 km in 23 minuten. Dit samen met de eerste race leverde de heren een mooie 5e plek op in het algemeen klassement met een gemiddeld vermogen van 83,40 Watt. We konden met een goed gevoel weer terug naar Haarlem!

Met dank aan Edwin voor de tekst en Gijs v.d. Plas fotografie voor de foto.

 

Meer foto’s op  Flickr-logo