TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI, WO & DO 19.30

Muiden-Pampus-Muiden, 4 & 5 november 2017

Muiden-Pampus-Muiden, 4 & 5 november 2017

Teamwork, dat is de afsluitende race van ons wedstrijdseizoen. Een prachtig weekend in het pittoreske Muiden vanuit een koninklijke haven. Een driedaags evenement, inclusief feest en een haven vol met boten van de bruine vloot van Nederland, die als verblijfslocatie worden gebruikt voor deelnemende teams. Teamwork om dit allemaal op rolletjes te laten verlopen.

Dit jaar verbleven de Haarlemmers, samen met de roeiers van de Mata Hari en Masrova op de ‘Arbeid Adelt’. Deze klipper lag aan de buitenkant, waardoor onze sleep- en passagiersboot ‘Pampus’ mooi aan zij kon liggen. Arthur, schipper van de ‘Pampus’, heeft onze Icterus en Haarlemmerhout naar Muiden gesleept en ook weer terug. Tijdens de races nam Arthur alle fans mee, die zo vanaf het open water hun roeiers en teams van dichtbij konden volgen, aanmoedigen en fotograferen.

Er werd natuurlijk ook geroeid, door onze heren en dames. Twee races op zaterdag en één op zondag. Dit jaar met twee (i.p.v. drie) sloepen vanuit onze vereniging. De bemanning werd voor een deel gewisseld, om alle leden die wilden roeien, een kans te geven deze mooie race ook mee te maken.

Dit jaar zat er een mooie opbouw in de omstandigheden waarin geracet moest worden. De eerste race was relatief kalm, met een beperkte golfhoogte en matige wind. De zaterdagmiddag werd de wind sterker en de golven hoger. De heren hadden zelfs pech met regen erbij. Op zondag begon de race met een stralende zon, blauwe lucht en vanuit de haven ogenschijnlijk weinig wind. Maar schijn bedriegt. Eenmaal op het open water werden de sloepen alle kanten op geduwd door de golven en westelijke wind. Een ware uitdaging om te blijven roeien en je niet te laten verrassen door het water en de stroming.

Zondag middag was het nog even spannend: zouden we weer prijzen binnenslepen, zoals in 2016? Dit jaar was er helaas geen ‘krachtcup’ prijs beschikbaar voor de kromhout whaler klasse. Wel weer een prijs voor de snelste sloep: de speedcup. De Haarlemse dames hebben deze voor de tweede achtereenvolgende keer gewonnen, hoera! Een mooie afsluiting van het wedstrijdseizoen 2017.

Foto’s en film zijn te zien op Flickr-logo