TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI, WO & DO 19.30

Mosselrace Bruinisse 15 juli 2017

Mosselrace Bruinisse 15 juli 2017

Het is heerlijk weer. En dat is een meevaller na de voorspellingen met zeer harde wind. Er doen bijna 50 teams mee aan deze 10e mosselrace, waarvan twaalf dames. Wij worden uiteindelijk vierde en onderweg hebben we 19 boten ingehaald! Niet slecht.

Het is mijn eerste wedstrijd. Ik vind het spannend. Haal ik het wel? Stort ik niet in? Hoe verdeel ik m’n kracht? Geen idee hoe lang het is. Nog nooit zo lang geroeid. Allemaal tips en trucs van het team worden met mij gedeeld.

In het begin vind ik het leuk. Met die andere boten. De stroming en de golven. We halen ze in. Arnold moedigt ons aan. Bij het keerpunt een kleine interactie met andere dames, maar verder gaat het goed!

Halverwege de terugweg wordt het minder. Dit kwam toch te vroeg. Ik had het niet moeten doen. Ik laat die riem vallen!

Hangen, hangen, meer hangen! Inzet! Gelijk! Eveline en Arnold moedigen ons aan. Ook de mannen van enkele dames die langs de kant staan. Het gaat goed. We zijn er bijna. We gaan het halen. Gaaf!

Uiteindelijk hebben we 1 uur en bijna 20 minuten geroeid. Zodra we over de finish zijn, zorgt Daphne voor een biertje. Wat kan dat toch lekker zijn! Met de sleep terug. Gelukkig zijn we een van de eersten en zijn we er snel uit.

We kunnen aan de mosselmaatlijd. Dat kunnen ze wel in Bruinisse! Er zijn zelfs masseurs, palingrokers en een bruisende braderie. Het is gezellig. Zeven uur zijn we weer thuis. Het lijkt wel een mini-vakantie. Op naar de volgende race!

Met dank aan Janneke voor de tekst.

Voor meer foto’s, zie   Flickr-logo