TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI & DO 19.30

Kaagrace, 9 juni 2018

Kaagrace, 9 juni 2018

’s Ochtends voor dag en dauw wordt de boot geprepareerd. Alles nog even nagelopen. Dek geboend. Alles netjes. Eten en drinken ingeladen. Dan op weg naar de sloep. Arriveren daar voordat de roeiers er zijn dus even een chill momentje. Dan komen de roeiers een voor een aan. Keurig op het afgesproken moment.  De Haarlemmerhout wordt sleep klaar gemaakt. De zon breekt voorzichtig door. Dan gaan we op pad. Een heerlijke tocht van ca 3 uur voor de boeg. Genieten van de muziek, omgeving en vermakelijke verhalen ;-).

Op de Kaag aangekomen zien we net de laatste dames sloep langs het publiek varen voor hun laatste rondje gaan. We worden gesommeerd om even dicht langs de kant te blijven i.v.m. de start van de Gigs. De Haarlemmerhout wordt netjes afgeleverd en we vinden al snel een nette plek om de boot af te meren. Juist op dat moment komen de dames op de finish aan. Uit alle macht wordt er gejuicht en getoeterd. Hoewel de directe omgeving klaagde over geluidsoverlast schijnen de dames er weinig tot niks van meegekregen te hebben.

Kort rondje over het terrein en al snel is het tijd om de Haarlemmerhout klaar te maken voor de race. Eerste start groep. Vijf kort en dan IN / UIT, IN / UIT, IN / UIT, IN / UIT, IN / UIT, IN / UIT GELIJK!!! IN / UIT, IN / UIT, IN / UIT………….. willen jullie een de volledige race of is deze impressie genoeg?? Het was warm en soms windstil, sommigen hebben ook nog regen gevoeld?? Afijn er gebeurde van alles. IN / UIT , IN / UIT , IN / UIT, IN / UIT.

Dat maakt onze sport zo dynamisch en afwisselend IN / UIT, IN / UIT, IN / UIT, IN / UIT.

Na 1 uur 50 min de finish, laatste maal IN en UIT voor een hele lange tijd ;-). De biertjes komen tevoorschijn en er wordt gezwommen. Te mooi weer om op het droge te blijven. Nog even naar de feesttent. Stiekem toch even kijken wat de uitslag was geworden. 73 Watt. Hadden iets meer verwacht. Nette 19de plek van de 65 mannensloepen.

Dan breekt de tijd aan voor de terugweg. Haarlemmerhout wordt weer vastgeknoopt en krijgt gezelschap van de oceaansloep de ROSE. Tijdens het eerste stukje zie je dat de Haarlemmerhout zijn plek zwaar verdedigt en geen nieuweling naast zich dult. En terecht deze TROTS. De ROSE schikt zich in haar lot en volgt gedwee. Daarmee is de rust en de hiërarchie hersteld, haha.

Tijd om de knagende magen te gaan vullen. BBQ wordt opgetuigd. Als voorafje wat heerlijk gekruide Italiaanse worstjes. Die waren op voordat ze het bord hadden geraakt. Hmm dat smaakt naar meer. Wat staat er nog meer op het menu?? Broodje, hamburgertje, kaas, gebakken eitje, uitjes en tomaat. Nou, een waar feestmaal. Gelukkig is er ook nog bier om het compleet te maken met op de achtergrond zachtjes de dubliners. Op de nagloeiende kooltje worden nog wat worstjes bereid en er is nog salade. Met rode ui!. Afijn details.

Om ca 21.30 Leggen we de Haarlemmerhout op zijn plekje. Fietsen van de roeiers worden aan boord genomen. De dag is nog niet voorbij. Op naar Spaarndam om de ROSE weg te brengen. Als de ROSE netjes ligt afgemeerd nemen we afscheid van Marcel. De rest gaat door om Peter te herenigen met zijn vriendin die feest aan het vieren is op de VERTROUWEN. Ons worden broodjes frikandel in het vooruitzicht gesteld. Nou die hebben we dus nooit gezien. Bedankt Peter!!

Dan blijft alleen Ivar nog over met Foek. Die hebben het laatste stuk volledig in trance meegemaakt. Hoe mooi is het om in het donker over de MOOIE NEL te varen? Dan het Spaarne op met Haarlem op de achtergrond…………

Laatste stukje vaar ik alleen. Nog steeds doen de dubliners hun best om het gezellig te maken. Het is nu ca 23.30. Windstil, aangename temp, vaar ik langzaam door de stad. Dit is puur genieten. Zo zonde dat het nu klaar is. Aan alles komt een eind dus ook aan deze in meerdere opzichten geweldige dag die begon om 08.00 en eindigde om 00.30 nadat de boot enigszins was opgeruimd en toegedekt.

Allen bedankt voor deze onvergetelijke dag. Wederom weer een aantal leuke herinneringen erbij.

Met dank aan Jaap voor het verslag en kijk voor foto’s in ons album op Flickr-logo.