TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI, WO & DO 19.30

Kaagrace 10 juni 2017

Kaagrace 10 juni 2017

In welke sloep zullen we deze race roeien? Die vraag ging vijf dagen lang door ons hoofd, omdat onze Icterus in Venetië was gestrand en de Italianen het technische manco aan de auto van Marcel niet eerder konden verhelpen dan vrijdagochtend 9 juni. Tijd voor een plan B! Alles werd in gereedheid gebracht om de Epoxydus (van onze vrienden bij Tata Steel) te kunnen lenen op zaterdagochtend om 7 uur.

Op vrijdag begin van de middag vertrok de Icterus uit Venetië. Zou het dan toch nog gaan lukken?!? Laat in de avond via de app en mail nog berichten om iedereen in de startblokken te hebben op de vroege zaterdagochtend. Om 5.17 uur ‘s morgens kijk ik op mijn telefoon, vol spanning: er staat een afbeelding van de Icterus op de trailer op onze standplaats. Ik geloof mijn ogen niet!

Half acht verzamelen we bij de Icterus en alles is snel gereed voor vertrek. Nog even via de landelijke route (A4 was afgesloten) naar de Kaag en leg die sloep maar weer in het Hollandse water. Ruim op tijd stonden wij met ons team klaar voor de start van de Kaagrace met de Icterus! Wie had dat gedacht…

De race is belangrijk voor de dames, want deze telt mee in de Hoofdklasse. We zijn goed weg bij de start en al direct met ons startnummer 1 hebben we de koppositie gepakt. De Kaag 1 was onze grootste tegenstander, maar die leek al snel geen sterke dag te hebben. Na de ronding van het eerste eiland verdwenen ze steeds verder uit beeld.

Onderweg kregen we aanmoedigingen van een teamgenoot met haar gezin, die ons maar nauwelijks kon bijhouden met hun gehuurde sloepje. Ook vanaf de kant kregen we op vier verschillende plekken aanmoedigingen. Heel fijn, al die aanmoedigingen! Tijdens de race hebben we de wind van alle kanten ervaren en was vooral de 4,5 km tegen de wind in het meest lastige stuk. En zonder tegenstanders in het vizier of om in te halen, kwam het aan op onze volhardendheid.

Na 15,2 km kwamen we met ruim 3 minuten voorsprong op de Kaag 1 (Ze zijn voor het eerst op eigen water sinds 2011 verslagen!) over de finish. In 1 uur, 35 minuten en 38 seconden hebben we de Kaagrace geroeid en afgesloten met een 6e plek in de Hoofdklasse. Trots en tevreden sluiten we deze race af, met veel dank aan Marcel voor het op tijd beschikbaar hebben van onze eigen sloep.

P.S. team de Voogt Naval Architects heeft in de Icterus haar eerste race gevaren en dat zag er goed uit! Zie Flickr voor foto’s en een video van beide teams.