TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI & DO 19.30

HT 2018, 11 mei 2018

HT 2018, 11 mei 2018

Een half jaar van tevoren wordt geïnventariseerd wie wil meedoen met dé HT. Een ogenschijnlijk eenvoudige vraag, die wel commitment vraagt als je “ja” zegt, want de Waddenzee oversteken van Harlingen naar Terschelling (HT) doe je niet ‘even’.

De dames en heren uit Haarlem roeien om de beurt de HT en dit jaar waren de dames aan de beurt. De plannen voor een goede voorbereiding lagen klaar en de volgboot, overnachtingen, vervoer waren snel geregeld. Maar toen, toen kwam koning winter de hele maand maart langs, terwijl de HT extra vroeg was dit jaar. De bedachte training en voorbereiding werd dus flink ingekort en ook de verdeling van de dames in de sloep bleef tot de laatste week voor de start puzzelen voor een optimale indeling.

Op 11 mei om 7.30u was het dan echt zo ver, we stapten (of eerder: klommen) de sloep in en maakten ons klaar voor een prachtige race. Wat een geluk hadden wij met de weersomstandigheden! Niet te warm (15 graden), weinig wind (zo’n 2 à 3 Bft) en relatief weinig golven (wel altijd meer dan we op ons trainingswater hebben). Dit jaar startten we ook mooi middenin het veld, waardoor we sloepen konden inhalen onderweg en ook werden ingehaald door snellere sloepen.

De vele volgboten rondom het wedstrijdveld maakten het plaatje compleet met de stemmen van bekenden en onbekenden die ons onderweg aanmoedigden. Bij de boeironding voor het Schuitengat was het ook nog even lastig en spannend met alle sloepen die weinig ruimte hadden en allemaal zo snel mogelijk naar Terschelling wilden. In dit deel van de race kwamen we ook vele van de Haarlemse mannen tegen, die in sloepen van andere verenigingen roeiden en stuurden.

Het eindresultaat is er, onze beste prestatie op een HT ooit: 11e van de 39 damessloepen en met de snelste tijd voor de Haarlemse dames ooit van 3 uur en 7 minuten. Trots en tevreden!

Voor sfeerimpressies van een van de hoogtepunten in het sloeproeien, kijk op Flickr-logo en de websites die een mooi verslag hebben gemaakt van de HT 2018: TV Terschelling en Omroep Friesland