TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI, WO & DO 19.30

Grachtenrace Amsterdam, 13 oktober 2018

Grachtenrace Amsterdam, 13 oktober 2018

Een prachtige zomerdag middenin de herfst met temperaturen tot 27 graden tijdens de race, ongekend! Het was de eerste race met onze roeiers en roeisters in de nieuwe teamkleding en tevens de introductie van ons nieuwe logo.

De race werd geroeid door drie teams vanuit Haarlem: de Icterus (8 dames), Haarlemmerhout (8 heren) en de Epoxydus (6 heren). Op zo’n mooie dag als deze, is het gezellig druk op het water met vele andere boten en bootjes, meestal gemotoriseerd. Een uitdaging bij de bruggen, bochten en op de smalle wateren, vooral in het centrum. Al onze sloepen zijn er gelukkig ongeschonden doorheen gekomen, maar niet zonder het raken van een andere boot, riem of kade.

De resultaten waren om trots op te zijn: voor de heren in de Haarlemmerhout 17e en in de Epoxydus 43e. De dames werden 17e van de 35 damesteams (107e van de 145 deelnemers) en waren de snelste damessloep in het veld.

Tijdens deze Grachtenrace hebben we voor het eerst onze nieuwe teamkleding gedragen: in Haarlems rood en met een nieuwe logo. Voortaan zijn we nog beter te herkennen in deze kleding. Marijn van der Wateren heeft dit logo ontworpen nadat we onze leden hadden uitgedaagd een nieuw logo te ontwerpen. Haar logo is tijdens onze laatste ALV uit 7 inzendingen als meest aansprekend gekozen. Je ziet het logo op onze sloepen, de website, onze Facebook pagina en Flickr. En uiteraard op de kleding. Het logo is gemaakt met een knipoog naar het Haarlemse logo, in de kleuren zwart, rood en wit.

Nog veel meer foto’s van de roeirace en onze kleding vind je op .