TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI, WO & DO 19.30

Amsterdam Light Festival, 21 december 2017

Amsterdam Light Festival, 21 december 2017

Een origineel en leuk verjaardagscadeau ontvingen we van de roeiploeg HES Amsterdam tijdens onze jubileumfeest deze zomer. Twaalf plaatsen aan boord van hun sloep mochten wij vullen om tijdens het Amsterdam Light Festival over de Amstel en door de grachten te roeien. Wie wil dat nu niet?!

Het animo binnen de sloeproeivereniging Haarlem was groot en dus moest er worden geloot. Als een ware notaris, heeft ons bestuurslid de lootjes getrokken en het geheel zelfs op film vastgelegd zodat iedereen kon zien dat het volstrekt eerlijk was verlopen. En omdat dat nog niet spannend genoeg was, viel er op de geplande datum veel sneeuw en werd het heel koud. Onze ronde over de Amsterdamse wateren werd dus uitgesteld..

Gisteren was het dan zover: in het donker, met mist en een paar andere roeibootjes en sloepen met buitenboordmotor, voeren we in colonne langs alle kunstwerken. De sfeer zat er goed in dankzij onze enthousiaste stuurman Tim en niet te vergeten, de warme glühwein met dank aan Marcel! Rondkijken was deze keer toegestaan, wat voor ons ongebruikelijk is als we tijdens de Amsterdamse grachtenrace vol aan de riemen trekken.

De rode draad was ook onze rode draad en leidde ons langs de vele en hele diverse kunstige lichtwerken. De oh’s en ah’s volgenden elkaar op en bij één kunstwerk moesten we zelfs herrie maken om het licht in beweging te krijgen. Heel leuk voor de buurtbewoners…

Alles bij elkaar bijna 10 km geroeid en vooral genoten en plezier gehad. Bedankt HES!

Voor een sfeerimpressie, kijk op Flickr-logo.