TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI, WO & DO 19.30

20 jaar sloeproeien in Haarlem

20 jaar sloeproeien in Haarlem

Als je jarig bent, geef je een feestje! En Sloeproeivereniging Haarlem wilde een onvergetelijk feestje, inclusief de eerste sloeproeirace op Haarlemse wateren. Bij dat idee werd ‘De Hel van de Nel’ geboren, die onvergetelijke herinneringen heeft achtergelaten op 16 en 17 september.

Met onvermoeibare leden is maandenlang gewerkt aan de voorbereidingen van ‘De Hel van de Nel’. Er is vergaderd, getimmerd, geknipt, geplakt, gezaagd, geschreven, gebeld, getekend, berekend, afgestemd, geïnformeerd, en nog veel meer. De laatste weken werd de hele vereniging betrokken bij de voorbereidingen, want een race organiseren, inclusief dagprogramma voor alle aanwezigen en een knallend feest, daar gaat heel veel tijd in zitten.

Het resultaat was een groot succes, met 200 enthousiaste deelnemers en 13 sloepen die de eerste sloeproeiwedstrijd in Haarlem hebben geroeid. Niet zomaar een wedstrijd, maar de enige in Nederland waar je met carbid schoten werd gestart, waar je het avondrood in roeide en waar de wedstrijdbekers zijn samengesteld van alle oude bekers die onze vereniging heeft gewonnen. De roeiers gingen het gevecht met elkaar aan op de Mooie Nel, het Spaarne en de grachten met in totaal 29 bruggen.

Bij de finish werden de sloepen luidruchtig onthaald door doedelzakspeler Marc Stoop en fans met drums, die tijdens het wachten op de sloepen een drum-clinic hadden gedaan. Bij elke finish kregen de roeiers een spectaculaire vuurgroet verzorgd door de vuurspuwers van de vuurgilde die in bootjes naast de grote drijvende letters stonden. De laatste sloep die binnenkwam, met de toepasselijke naam “De Brand”, kreeg een waar heldenonthaal.

Eenmaal gefinisht barstte het vurige Hel van de Nel feest los. Met een vuurkeuken, een groot kampvuur, vuurspuwers en een award show. Aansluitend werd gedanst op de vurige tunes van dj Crazy Crudesjev, de Cassette Band en Mr Skolnick en was het nog lang onrustig langs de Mooie Nel.

Deelnemers zeiden: “de leukste race die we in jaren hebben geroeid”, “het mooiste onthaal” “wat een goede sfeer”, “leuk kleinschalig”. De organisatie van de Hel van de Nel en het bestuur van Sloeproeivereniging Haarlem gaan in beraad om te kijken of het mogelijk is een variant op deze lustrumrace jaarlijks te gaan organiseren.

Kijk voor meer foto’s, film en verhalen op Flickr-logo   en Facebook-logo.

Lokaal, op de radio (zoek op HEIZA! ZATERDAG 16 SEPTEMBER 2017 OM 14:00, luister vanaf 37:30 en WEEKFINALE ZONDAG 17 SEPTEMBER 2017 OM 18:00, luister vanaf 39:20) en landelijk op roeien.nl zijn mooie reportages verschenen van De Hel van de Nel.

Helse Bekers Startschot Hel van de Nel

Stad Hel van de Nel Vuur spuwen Hel van de Nel