TRAININGEN: DAMES DI & DO 19:30 EN ZA 10:00 | HEREN MA, DI, WO & DO 19.30

Kameleonrace Terherne 1 juli 2017

Kameleonrace Terherne 1 juli 2017

Terherne, Terhorne? Waar is het nou? Ah, in Friesland! Dus vroeg op en in de zachte regen de sloep klaarmaken voor de twee uur durende reis. De auto moest zich even herpakken: van 400 km bereik tot 100 km bereik in no time. Ja, een sloep erachter is niet heel milieuvriendelijk. Maar een roeisloep wordt aangedreven door groene energie, dat scheelt dan weer.

Zodra we in het kleine plaatsje aankomen, begint het avontuur. De aanrijroute voor de kraan voert ons over een … FIETSPAD! Ja, de groene berm van het smalle pad wordt vandaag gelijk gesnoeid. Eenmaal bij de kraan, komt de regen met bakken uit de hemel. De clichés zijn niet van de lucht: het meeste valt naast je, wat nu valt valt straks niet, na regen komt zonneschijn. Een van onze heren appt zelfs een inspirerend muziekfragment ‘Woodstock 69 – Rain chant – Maybe we can stop the rain’. De Putkapel weet de sfeer erin te houden met aanstekelijke popnummers. Op de klanken van Pianoman sjoenkelen we naar de Icterus.

Als laatste start van de damesrace hebben we 32 sloepen vóór ons om in te halen. Die uitdaging gaan we aan! Stuurman Herman moedigt de dames aan: Eveline, Audrey, Anna, Anne, Jacomijne, Wendy, Emilie en Jacqueline krijgen aanwijzing na aanwijzing. Gelijk! Lang! Kracht! We buffelen ons door het veld heen en kunnen net voor de brug onze directe concurrenten van de Kaag 1 voorbijgaan. Maar het venijn van de Kameleonrace zit in de staart. Op het meer hebben we de wind vol tegen, de golven beuken tegen de boeg en Eveline krijgt meermaals een gratis douche. Nog een paar sloepen voor ons en de finish is in zicht.

Met minder dan 50 meter te gaan liggen we náást de Pulp Fiction. NU ALLES GEVEN! Vergeet de blaren in je handen, vergeet de schuurplekken op je billen, focus op je slagvrouw. Blijf ver voorin insteken, blijf ver achterover hangen, stop al je kracht in die laatste slagen. Stuurman Herman telt ons naar voren, iedere slag pakken we centimeters en op de finishlijn zijn we tweede!

Met dank aan Audrey voor de tekst en Anton Attema voor de foto.

Zie ook onze foto’s op:   Flickr-logo