Utrechtse grachtenrace ronDom

Utrechtse grachtenrace ronDom

Wederom zijn de Haarlemmers in de prijzen gevallen: gisteren, 8 april 2017, tijdens de grachtenrace ronDom door Utrecht! De dames zijn 2e geworden in de Hoofdklasse en overall, terwijl de heren 2e zijn geworden in de 1e klasse en 3e overall. Een mooie prestatie waar we trots op zijn!

In het groene buiten van Rhijnauwen begonnen we op het terras op het gras, aan het water en naast de ezels en ganzen. Die laatste zorgden voor stront onder de voeten van alle roeiers die van boot naar boot naar boot stapten.. Even poetsen dus, voordat we konden starten 😉

Over de prachtige Kromme Rijn roeiden we stroomafwaarts richting het centrum van de stad. Langs de singel, waar menig fietser en wandelaar stopte om te kijken en soms ook aan te moedigen of het tafereel vast te leggen. Ondertussen passeerden we de ene na de andere brug, soms roeiend, soms slippend en soms half om half. Meer dan 30 bruggen zijn we aan het einde van onze race gepasseerd!

Bij de Oude Gracht begon de race binnen de race, want dat deel van de route telt mee voor de Grachtencup, die we dit jaar met verve willen verdedigen. Alles op alles zetten we om een snelle tijd neer te zetten. Maar de dames werden gehinderd door een langzamere sloep die ons geen ruimte wil geven om te passeren. Botsen, roepen, duwen en trekken onder een lange brug en uiteindelijk komt de Icterus toch langs deze sloep. Hop, vaart maken en weer verder!

Onderweg, langs de gehele route, hebben we trouwe supporters die ons aanmoedigden. Geweldig fijn als je je als roeier zo in het zweet werkt en die riemen in hoog tempo beweegt. Supporters bedankt! De dames halen uiteindelijk vier sloepen in en de heren hebben twee tegenstanders ingehaald. Best een kunst, omdat de route voor het grootste gedeelte erg smal is en inhalen lastig of onmogelijk is. Kort na de race al een mooi verslagje van de race met foto’s in de ‘krant’.

En tot slot nog even een correctie op de uitslag van Weesp op 1 april: ons herenteam heeft daar de 1e prijs in de KromhoutWhaler klasse geroeid! Mag nog wel even worden vermeld!