Start wedstrijdseizoen met Duocup

Start wedstrijdseizoen met Duocup

‘Vechten op de Vecht’ was vandaag voor de Haarlemse heren en dames de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en meteen met een mooie prijs! Zowel de dames als de heren hebben deze wedstrijd in de Epoxydus geroeid, met dank aan de sloeproeivereniging van Tata Steel. Meerdere verenigingen roeien in dezelfde sloep zowel de dames- als de herenwedstrijd en wij waren samen dus de snelste 🙂

Zaterdag 1 april, nee  het is geen grap, start voor ons het roeiseizoen met vechten op de Vecht. Het weer zit mee en het parcours is met 11,5 km een lekkere opwarmer voor de rest van het seizoen.

De heren waren mooi op tijd om de dames vanaf de tweede startplek te zien vertrekken met de nieuwe riemen. Mooi rustig de sluis door, daarna rechtsaf en vol gas er vandoor. De heren hebben nu even tijd voor koffie en een sanitaire stop. We zijn zeer benieuwd hoe de dames het doen in de Epoxydus met de nieuwe riemen en gaan op tijd richting de haven om de dames te zien binnen komen. Daar krijgen we ze al snel in het vizier, maar hebben ze afgesneden, zijn de anderen de weg kwijt? Ze roeien als eerste en het duurt wel even voor de volgende boot te zien is. We moedigen ze voor het laatste stuk nog even enthousiast aan en de dames finishen met 1.06, 31. Klasse dames!

Nadat de dames de sloep verlaten hebben, stappen de heren in om zich te installeren. Voetenbankjes verplaatsen, paar blikjes bier eronder zodat de voeten niet van het bankje gleden, riempjes stellen en hopen dat iedereen lekker zit. We roeien richting de sluis en wachten in de kom totdat we mogen starten. Ook wij roeien met de nieuwe riemen, maar na het startschot pakten we het meteen goed op en stuurde Edwin ons prima door de sluis. Na de sluis openen we de jacht op de andere sloep van Tata, die voor ons is gestart. De bedoeling was om ze voor de brug in te halen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. Na de brug lukte het wel en zijn we nog diverse andere sloepen gepasseerd. Zelf zijn we niet ingehaald en hebben een tijd van 1.03,28 geroeid. Al met al een geslaagde en gezellige eerste race.

In de 2e klasse hebben onze heren de 2e prijs geroeid en de dames in de 1e klasse de 3e prijs. Een mooie start voor een veelbelovend seizoen, dus op naar onze volgende race: door de grachten van Utrecht. Tot volgende week, 8 april bij RonDom Utrecht!