Roeisloepenrace Grou 29 april 2017

Roeisloepenrace Grou 29 april 2017

Zaterdagmorgen na een goede start met koffie met stroopwafels gingen onze heren met de Haarlemmerhout op weg naar de race in Grou. Ruim 150 km rijden, de navigatie stond niet op de snelste route maar wel op de kortste route en daardoor vele mooie landelijke weggetjes gezien in hartje Friesland.

Na aankomst in Grou besloten we om een keer te traileren in plaats van te kranen, waardoor we al even een kleine warming-up mochten roeien naar de startplek. Het bleek goed weer te zijn, zonnig, maar niet te warm en weinig wind. Omdat we als één na laatste startten, mochten we pas na ruim een uur van start. Met alle kracht vooruit met als geheim wapen de kortere riemen van de Haarlemse dames.

Het was een pittige afstand van 20,75 km met vooral weilanden en rietpollen om ons aan te moedigen. Uiteraard gingen we er vol voor, waardoor we toch een vijftal sloepen inhaalden. Alleen de Moby Dick passeerde ons, deze had net daarvoor een boei aan de foute zijde gerond, dus dit telde voor ons niet mee. Net voor de finish werd het nog spannend om de Anthony van Hoboken voor te blijven, welke in ons kielzog voer, en toch ook nog net Utrecht in te halen.

Onze Haarlemse heren zijn halverwege geëindigd, 12e geworden in de eerste klasse en voor de HT roeiers was het een mooie afstand als training. Na de nodige verdiende Amstelblikken konden we een lift krijgen van de reddingsbrigade om de sloep weer naar de helling te krijgen. Via nu de snelste route weer naar Haarlem, waarbij de eindevaluatie van de korte riemen nog moet volgen.

De organisatie in Grou had alles goed voor elkaar, dus onze dank hiervoor en tot volgend jaar!

(En bedankt Marc, voor je verslag)